Zpráva o činnosti sboru za rok 2021

Vážené sestry, bratři a příznivci Sboru dobrovolných hasičů České Meziříčí.

Vzhledem k situaci s COVID19, se výbor rozhodl zrušit plánovanou Valnou hromadu, která se měla konat v pátek 14. ledna 2022. Zároveň byl zrušen také ples, který byl naplánován na 12.únor 2022. Proto Vám výbor SDH přináší přehled činnosti sboru, v roce 2021.

Výbor se v loňském roce sešel pouze 4x dle plánu, z důvodu nouzového stavu a nařízení vlády. Další porady výboru probíhaly elektronickou cestou. Po mírném rozvolnění v květnu, se začali naši mladí hasiči připravovat na soutěž Plamen, která se konala 12.června 2021 v Dobrušce. Soutěž, která se v předcovidových dobách konala od pátku do neděle a na kterou se všichni mladí hasiči každý rok těší, byla vměstnána do jednoho dne. I když výcviku bylo pomálu, tak mladší žáci skončili 7 z 24 a starší 14 z 28 družstev.

 V květnu jsme provedli sběr železného šrotu za podpory TS České Meziříčí a její techniky.

V srpnu jsme provedli několik výcviků s naší mládeží a 21. srpna se děti zúčastnily soutěže v požárním útoku v Jasenné. Všechna naše družstva obsadila medailová umístění.

Na výborové schůzi v září bylo rozhodnuto o konání akce „Loučení s létem“. I když byl termín několikrát změněn, z důvodu kolidujících akcí ostatních spolků, tak pondělí 27.září 2021,  před svátkem Svatého Václava se ukázalo jako dobrá volba. Počasí nádherné, účast předčila naše očekávání, pro děti byly objednány skákací hrady, naši mladí hasiči si pro zájemce připravili různé soutěže. Atmosféra byla v těchto nejistých časech velmi povzbudivá. Doufáme, že to takto viděli i naši návštěvníci.

Další akcí v září byla účast našich mladých hasičů na „Lukavickém braňáčku“. V říjnu naši mladí hasiči začali novou sezonu soutěží na zahajovacím Závodu požární všestrannosti ve Slatině nad Zdobnicí.

Do konce roku se sešel výbor ještě v prosinci, kde byla naplánována Valná hromada a ples. V prosinci bylo také operativně rozhodnuto pomoci obci s uspořádáním akce „Rozsvícení vánočního stromu“. Náš sbor se podílel na zajištění občerstvení. I když byla akce domluvena narychlo, tak nakonec snad skončila úspěšně.

JSDH České Meziříčí měla v roce 2021 osm výjezdů.  Dovybaven byl DA Iveco zakoupením požární stříkačky TOHATSU, třídílným nastavovacím žebříkem a přetlakovým ventilem. Dále byla pro jednotku zakoupena motorová pila Stihl.

Všem, kteří se na doplnění výbavy podíleli, patří velké poděkování.

 

V loňském roce nás navždy opustila sestra Helena Hrdličková a bratr Olda Brož. Prosím, věnujme jim tichou vzpomínku.

V roce 2022 přejeme Všem hodně zdraví, štěstí a duševní pohody.

Výbor SDH České Meziříčí